Διαδικτυακός Οργανισμός Αποφράξεων
210 68 16 321

Αποφρακτικές εταιρείες

Επιλογή αποφρακτικών εταιρειών

Κατά καιρούς σίγουρα θα έχετε αντιμετωπίσει προβλήματα στην αποχέτευση του σπιτιού σας, είτε με δυσάρεστες οσμές, είτε με βουλώματα. Και η προσπάθεια να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας δεν απέδωσε γιατί το πρόβλημα ήταν πιο σοβαρό. Η αναζήτηση μιας αποφρακτικής εταιρίας τότε, ήταν πράγματι η μόνη λύση. Και μέσα στην πληθώρα των προσφερομένων εταιριών αποφράξεων, έπρεπε να επιλέξετε μία. Ποια όμως είναι τα κριτήρια επιλογής και τα σημεία που πρέπει να προσέξετε στη διαπραγμάτευση με μια αποφρακτική εταιρία;

Ασφαλώς ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος, όταν υπάρχει ανάγκη να ζητήσετε τη βοήθεια μιας αποφρακτικής εταιρίας, φαίνεται να είναι το τι θα χρειαστεί να βγει από το πορτοφόλι σας. Είναι πράγματι κάτι που στ’ αλήθεια μετράει, ειδικά στην εποχή της οικονομικής δυσκολίας στην οποία βρισκόμαστε. Όμως δεν είναι ο μόνος, ούτε ο πιο μεγάλος πονοκέφαλος. Οικονομικές εταιρίες αποφράξεων θα βρείτε σίγουρα στην αγορά. Είναι σίγουρο όμως ότι μετά την ολοκλήρωση της απόφραξης του σιφωνιού, του αγωγού, του φρεατίου ή του δικτύου αποχέτευσης ή της όποιας εργασίας ζητήσατε να γίνει και αφού έχετε δώσει τα χρήματά σας, θα μετρήσει αν είστε πραγματικά ευχαριστημένοι. Εδώ λοιπόν προκύπτουν κάποια γενικά ερωτήματα όπως: Πώς να επιλέξω μια αξιόπιστη αποφρακτική εταιρεία; Πόσο πρέπει να μου στοιχίσει; Πόσο ώρα θα χρειαστεί για μια απόφραξη; Πως θα είμαι σίγουρος ότι δεν θα πέσω θύμα απάτης; Σε αυτές αλλά και σε άλλες σχετικές ερωτήσεις θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση ώστε να είμαστε σίγουροι ότι κάναμε τη σωστή επιλογή της αποφρακτικής εταιρίας. Επειδή το ζητούμενο δεν είναι μόνο η ποιότητα της εργασίας αλλά και η βέλτιστη σχέση με το κόστος.

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι η αποφρακτική εταιρία που επιλέξαμε πληροί κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις ποιότητας και εξοπλισμού και ότι ανταποκρίνεται σε αυτό που δηλώνει στη διαφήμισή της ότι είναι.

  Οι προϋποθέσεις είναι:
 1. Ο «στόλος» του εξοπλισμού και η εξειδίκευση του προσωπικού της λέει πολλά για μια αποφρακτική εταιρία. Υπάρχουν προβλήματα αποχέτευσης που μόνο ο κατάλληλος για την περίπτωση εξοπλισμός μπορεί να λύσει. Όλα, για παράδειγμα, τα προβλήματα βουλώματος ενός αγωγού δε λύνονται με μια βεντούζα ή μια ατσαλίνα. Αν λοιπόν δοκιμάσατε να λύσετε μόνοι σας το πρόβλημα με αυτά τα εργαλεία και δεν τα καταφέρατε, τότε σίγουρα μια εταιρία απόφραξης που διαθέτει μόνο τέτοια δεν είναι κατάλληλη για σας. Θα χρειαστείτε μια εταιρία απόφραξης που να διαθέτει μηχανήματα υψηλής πίεσης νερού, μηχανήματα αναρρόφησης, κάμερες ενδοσκόπησης και εντοπισμού φραξίματος, μηχανήματα εκτύλιξης ατσαλίνας και ότι άλλο χρειάζεται για μια εργασία απόφραξης.
 2. Το πελατολόγιο επίσης είναι κάτι που δηλώνει αρκετά για μια εταιρία. Μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα αυτής της αποφρακτικής εταιρίας το πελατολόγιό της, συνήθως το αναφέρουν και θα καταλάβετε πολλά για αυτήν.
 3. Σε κάποια sites, κυρίως εκπτωτικά ή καταλόγων με αποφρακτικές εταιρίες, υπάρχουν σχόλια των πελατών. Αυτά τα σχόλια να τα διαβάσετε προσεκτικά. Εκτός από κάποια που είναι ακραία, τα υπόλοιπα θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε ποια είναι η αποφρακτική εταιρία. Οι πρώην πελάτες είναι οι πηγή των πλέον αντικειμενικών σχολίων για τις εργασίες απόφραξης μιας εταιρίας.
  Μετά λοιπόν από την επιλογή της αποφρακτικής εταιρίας, και πριν την ανάθεση της απόφραξης σε αυτήν, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία που θα σας εξασφαλίσει την ικανοποίηση των απαιτήσεών σας και είστε σίγουροι ότι θα διαφυλαχτεί η περιουσία σας αλλά και η τσέπη σας:
 • Ζητήστε από την αποφρακτική εταιρία μια γραπτή οικονομική προσφορά που να περιλαμβάνει την αναλυτική καταγραφή των εργασιών που πρόκειται να γίνουν, ώστε να αποφύγετε τις παρερμηνείες.
 • Αν η εργασία που πρόκειται να γίνει θεωρείται ότι είναι πιο σύνθετη, ζητήστε τους να γίνει επιτόπου επίσκεψή τους ώστε να εκτιμήσουν με ακρίβεια την πραγματική ανάγκη και το κόστος της.
 • Ζητήστε από την αποφρακτική εταιρεία τις εγγυήσεις εκείνες που να επιβεβαιώνουν την τεχνική κατάρτιση του προσωπικού της και την εμπειρία της σε σχετικές εργασίες.
 • Η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικά που να επιβεβαιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών απόφραξης που μπορεί να προσφέρει.
 • Θα πρέπει επίσης να μπορεί να σας βεβαιώσει ότι διαθέτει η εταιρεία τον απαραίτητο για την εργασία που θα της αναθέσετε μηχανολογικό εξοπλισμό.
 • Συγκρίνετε αντικειμενικά τις τιμές με βάση τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Η χαμηλότερη τιμή δεν είναι πάντοτε η αληθινά φθηνότερη.
 • Τέλος ζητήστε από την αποφρακτική εταιρία συστάσεις από πελάτες της που να διαβεβαιώνουν για την αξιοπιστία της και την ποιότητα των υπηρεσιών της.