Διαδικτυακός Οργανισμός Αποφράξεων
210 68 16 321

Τιμές αποφράξεων

Η τιμή σε μία απόφραξη καθορίζεται από αρκετούς παράγοντες. Στο Apofraxeis Org θα σας εξηγήσουμε όλους αυτούς τους λόγους που καθορίζουν το κόστος για να ξέρετε στο τέλος που να απευθυνθείτε. Θα σας απλουστεύσουμε τους όρους που καθορίζουν το μέγεθος προβλήματος σε ένα βούλωμα - φράξιμο στην αποχέτευση. Έτσι θα καταλάβετε γιατί κάποιοι αναφέρουν φθηνή απόφραξη με 15 ευρώ και κάποιοι 20, 30, 80 έως εκατοντάδες ευρώ!

Οι βασικοί κανόνες που ισχύουν είναι:
 1. Η τιμή μιας απόφραξης καθορίζεται από το μέγεθος του έργου
 2. Το κόστος είναι ανάλογο του βαθμού δυσκολίας του αποφρακτικού έργου
 3. Οι τιμές σχετίζονται με την αναγκαιότητα του προβλήματος
 4. Η τιμή μιας απόφραξης θα εξαρτηθεί από την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί
 5. Οι τιμές καθορίζονται από τον εξοπλισμό της αποφρακτικής εταιρείας
 6. Το κόστος εξαρτάται από το καλό όνομα της επιχείρησης

Ας δούμε πιο αναλυτικά τους παράγοντες κόστους για τον καθένα από τους 6 λόγους. Έτσι θα κατανοήσουμε καλύτερα με ποια κριτήρια επιλέγουμε φθηνές και αποτελεσματικές αποφράξεις.
 • Ένα αποφρακτικό έργο μπορεί να είναι ένα απλό ξεβούλωμα στο νεροχύτη μας μέχρι να αποφρακτεί το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ενός δήμου. Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν ο όγκος του αποχετευτικού δικτύου που εξαρτάται από το μήκος των αποχετευτικών αγωγών, την πολυπλοκότητα σύνδεσης σωλήνων προς έλεγχο και από τον αριθμό διαμερισμάτων αν πρόκειται για μία πολυκατοικία.
 • Μία απόφραξη μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά μέχρι ημέρες! Είναι λογικό ότι σε ένα υγιές αποχετευτικό σύστημα η διαδικασία απόφραξης (στα πλαίσια συντήρησης) είναι ένα απλό εγχείρημα. Αντίθετα σε ένα προβληματικό σύστημα απόφραξη γίνεται ιδιαίτερα επίπονη καθώς απαιτείται προσοχή στα ευπαθή μέρη της αποχέτευσης. Η δυσκολία μιας απόφραξης έγκειται επίσης από την κατά τόπου πρόσβαση του αποφρακτικού μηχανήματος. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ένα έργο σε υπόγειο με πολλά απότομα σκαλιά δυσχεραίνει το τεχνικό προσωπικό.
 • Είναι λογικό ότι η προτεραιότητα πάντα πληρώνεται! Ειδικά σε περιπτώσεις βλαβών σε κεντρικά αποχετευτικά δίκτυα όπου απαιτείται άμεση απόφραξη για την επίλυση του προβλήματος, αυτό θα ανεβάσει τις τιμές στην υπηρεσία. Μια άλλη περίπτωση αναγκαιότητας είναι η περίπτωση των πλημμυρών. Εδώ εννοείται ότι η άντληση υδάτων πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν. Η συσσώρευση νερού όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες βλάβες σε δάπεδα και έπιπλα αλλά να δημιουργήσει εστία μολυσματικών ασθενειών που δημιουργούν τα στάσιμα νερά.
 • Μια απομακρυσμένη περιοχή σε δύσβατο επαρχιακό δρόμο σίγουρα θα κοστίσει κάτι παραπάνω από το κέντρο μιας αστικής περιοχής. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε το κόστος των διοδίων όταν απαιτείται, και το κόστος που απαιτούν τα καύσιμα του αποφρακτικού οχήματος.
 • Η κάθε εταιρεία έχει διαφορετικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί σε μία απόφραξη. Εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι αν θέλεις απόφραξη φθηνά θα πρέπει να δεχτείς ταυτόχρονα και παλαιωμένα μηχανήματα χαμηλής απόδοσης που αρκετές φορές θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα παρά λύσεις. Οι τιμές θα ανέβουν λιγάκι και από το σύγχρονο όχημα ή την υψηλής τεχνολογίας κάμερα που λειτουργεί ρομποτικά για καλύτερη ανίχνευση στο πρόβλημα βουλώματος - φραξίματος.
 • Οι εταιρείες που παραμένουν χρόνια στο χώρο προσδίδουν εμπιστοσύνη στα μάτια των πελατών. Δείχνουν ότι αντέχουν την κρίση και κριτικές και για αυτό παραμένουν ενεργοί στον κλάδο της απόφραξης. Κάποιες φορές η επιτυχία της επωνυμίας καθορίζεται και από τη διαφημιστική καμπάνια που στηρίζει μία εταιρία αποφράξεων. Έτσι, το σίγουρο είναι ότι το "καλό όνομα" ανεβάζει τις τελικές τιμές στις αποφράξεις.